Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κυρία Σαλέχ μου, του Δικηγόρου Σωτήρη Καλαμίτση

Το βρήκα στο ιστολόγιο taxalia

Η κ. Ρεπούση ασφαλώς και σας επιτρέπει να εκφράζετε τη γνώμη σας, πράγμα που δεν αναγνωρίζει στην Εκκλησία. Έτσι, μας λέτε στην ουσία να θεσπίσουμε διαδικασίες νόμιμης μετανάστευσης, αντί να μιλάμε για φράκτες και βαπόρια [άλλη βλακεία και τούτη]. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι διαδικασίες υπήρχαν ανέκαθεν στο ελληνικό κράτος. Ανέκαθεν καθορίζονταν όροι και προϋποθέσεις εισόδου, διαμονής και απασχόλησης αλλοδαπών.... Η παγκοσμιοποίηση, όμως, μας έφθασε στο σημείο να αναπτυχθεί και εν Ελλάδι μεταναστευτικό δίκαιο [όλα τάχε η Μαριορή].

Αντί να εφαρμόζουμε τον νόμο της απέλασης, θεσπίζαμε κάθε λίγο και λιγάκι διατάξεις για τη νομιμοποίηση των παρανόμων. Με άλλα λόγια: εκείνο που δεν θέλετε να καταλάβετε κυρία Σαλέχ μου είναι ότι δεν θέλουμε μετανάστες, είτε τους αποκαλείτε παράτυπους, όπως η κ. Ντολάρα, είτε παράνομους είτε … εἰτε. Συνεπώς, δεν έχουμε ανάγκη άλλης νομοθεσίας. Έχουμε ανάγκη πολιτικής βούλησης για να αναχαιτισθεί το κύμα των λαθρομεταναστών. Όσο απουσιάζει αυτή η βούληση, ο μεν υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ θα μιλάει για φράχτες, πλοία και χώρους υποδοχής, ο δανειστής του Ανδρέα θα παρακαλάει την Τουρκία να μην μας στέλνει άλλους, αφού καλή δουλειά κάνει το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, σεις δε θα απαιτείτε να μειώσουμε και άλλο τις συντάξεις των αυτοχθόνων για να υποδεχόμαστε αυτούς που δεν προσκαλέσαμε.

Και επειδή έχω βαρεθεί να ακούω την καραμέλα ότι εμείς οι έλληνες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συναισθηματικοί με το θέμα των μεταναστών, αφού εκατομμμύρια εξ ημών έχουν μεταναστεύσει [ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία], απλώς επισημαίνω ότι οι έλληνες ανέκαθεν μετανάστευαν με τρόπο οργανωμένο και συντεταγμένο βάσει αυστηρών προδιαγραφών που έθεταν οι χώρες υποδοχής των, οι οποίες ζητούσαν μετανάστες, διότι είχαν ανάγκη εργατικών χειρών.

Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, ως φιλόξενος λαός, από αρχαιοτάτων χρόνων, με μεγάλη συμπάθεια τους μετανάστες, αλλά δεν τους καλέσαμε και δεν έχουμε κανένα λόγο να ξοδευόμαστε, και δη σε χαλεπούς καιρούς, για να τους υποδεχόμαστε εκεί όπου θέλουν να εισέλθουν με το ζόρι.



Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
"ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ"
skalamitsis@kalamitsis.gr
Tηλ. 210 7294811
697 8006870
Fax: 210 6422070