Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

1821": ΣΚΑΪ - Ιστορική Αλήθεια: Σημειώσατε 2!

Από το πολύ καλό ιστολόγιο του κυρίου Γιάννη Β. Κωβαίου ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ καντε κλικ εδώ

Την Τρίτη 18 Ιαν. στις 11 το βράδυ αρχίζει, λοιπόν, να προβάλλεται η πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το 1821.
Όλα δείχνουν ότι τελικά όσοι εξεγερθήκαμε με την απόπειρα να περάσει ο ανεκδιήγητος υπότιτλος "Η γέννηση ενός Έθνους" νικήσαμε κατά... κράτος!
Προσωπικά είμαι υπερήφανος που η επιστολή μου προς την "Καθημερινή", η οποία φυσικά ποτέ δε δημοσιεύτηκε, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα -μέσω της αναπαραγωγής της από τον ΑΜΦΙΑΡΑΟ σε 5ο διαδικτυακούς τόπους (ακόμη και σχολείων!) καθώς και σε έντυπα- για ένα κύμα διαμαρτυριών προς τον ΣΚΑΪ, που οδήγησε στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας!
Φαίνεται, λοιπόν, από τις ανακοινώσεις, τις συνεντεύξεις και τα τρέιλερ των τελευταίων ημερών ότι η σειρά βγαίνει στον "αέρα" χωρίς υπότιτλο, απλώς ως "1821"
*
Έτσι, οι ιστορικοί τόποι των φωτογραφιών μας (το Μέγα Σπήλαιο, οι Άγιοι Απόστολοι της Καλαμάτας, το Ναύπλιο, η Ύδρα) και τόσοι άλλοι, που πρωταγωνίστησαν στον Αγώνα, θα ξαναγίνουν... ελληνικοί, όπως ήταν χιλιάδες χρόνια πριν το '21!
*
Ωστόσο, εμείς την Τρίτη θα γρηγορούμε! Θα περιμένουμε να απολαύσουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα, όπως πραγματικά πιστεύω, δουλειά της ελληνικής τηλεόρασης, δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ κατά το πρότυπο του BBC.
Αν όμως παραπλανηθούμε πάλι, οι αντιδράσεις μας θα πρέπει να πέσουν "νεροποντή" στο Φάληρο!
Τα τηλέφωνα του ΣΚΑΪ είναι: 210 4800170-4
και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τον σταθμό:
(Επιλέξτε ως Παραλήπτη: Πρόγραμμα Τηλεόρασης)
ή με την παραγωγή της σειράς: