Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η εκπομπή έρευνα του Παύλου Τζίμα


Το παρακάτω είναι από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Συνδέσμου και βρίσκει τον περίεργο σύμφωνο. Κύριοι δημοκράτες δημοσιογράφοι η ...δημοκρατική δημοσιογραφία θέλει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Υπάρχει και κόσμος που έχει ξεφύγει από την κατάσταση του ζώου, που τον έχει ρίξει το σύστημα σας.


Σε μεγάλο δίλλημα έχουν μπει οι «προοδευτικοί» αυτής της χώρας, μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του λαϊκού εθνικιστικού συνδυασμού μας στον Δήμο Αθηναίων (και αλλού). Υπάρχουν τρεις γραμμές:

H μία που προσπαθεί να αποσιωπήσει τελείως την ξεκάθαρη νίκη μας, η δεύτερη που προσπαθεί να την εμφανίσει ως… συγκυριακό αποτέλεσμα χωρίς βάθος και μέλλον και μία τρίτη που επιχειρεί να τρομάξει τον κόσμο με τη συνήθη τρομολαγνική φρασεολογία. Σε κάθε περίπτωση, οι θιασώτες και των τριών γραμμών, συμφωνούν σε ένα: στο να μιλούν για την Χρυσή Αυγή… χωρίς την Χρυσή Αυγή!

Στην εκπομπή του πρώην δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και νυν δημοσιογράφου του καναλιού MEGA, Παύλου Τσίμα, «Έρευνα», που μεταδόθηκε την Τετάρτη το βράδυ, επικράτησαν οι θιασώτες της… τρίτης γραμμής. Έτσι, η λάσπη, η συκοφαντία και η τρομολαγνεία έδωσαν και πήραν. Την αρχή έκανε ο πρώην (;) αριστεριστής δημοσκόπος-εκλογολόγος, Νικολακόπουλος, που επισήμανε ότι «είναι εξόχως ανησυχητικό το πολύ μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής, που σε κάποια εκλογικά τμήματα ξεπερνά το 20%». Και προσέθεσε: «Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Λεπέν στη Γαλλία. Το 1983 πήρε ένα μεγάλο ποσοστό στη Μασσαλία και από τότε γιγαντώθηκε».

Εν συνεχεία, την… αντιφασιστική σκυτάλη πήρε ο Α. Τσίπρας αυτοπροσώπως, ο οποίος βρήκε «εξαιρετικά ανησυχητικό» και «ανατριχιαστικά υψηλό» το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Δεν παρέλειψε βεβαίως, να αναπαράγει τις γνωστές –ξεπερασμένες πλέον από την έκφραση της λαϊκής θέλησης- συκοφαντίες, ότι το κίνημά μας «κινείται στα όρια της νομιμότητας» και «έχει παραβατική συμπεριφορά». Είναι αστείο βέβαια να μας κατηγορεί ως… ημιπαρανόμους, ο αρχηγός του κόμματος εκείνου που κάλυψε πολιτικά τα τρομακτικά γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, τότε που κάηκε όλη η Αθήνα και η μισή Ελλάδα, και που στις τάξεις του υπάρχουν «συνιστώσες» που υμνούν –για να μην πούμε τίποτα περισσότερο- την τρομοκρατία.

Στο τέλος, τη σκυτάλη πήρε ο Ψαριανός, ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι… «στην Αθήνα επωάζεται το αυγό του φιδιού», συνέκρινε την πορεία του μεγάλου νικητή των εκλογών Αρχηγού μας με την πορεία του Α. Χίτλερ προς την εξουσία και συνέκρινε την μεταπολιτευτική δημοκρατία μ’ αυτήν της… Βαϊμάρης. Έψεξε δε τους απέχοντες από τις εκλογές, γιατί «αν συμμετείχαν δεν θα εκλεγόταν φασίστας δημοτικός σύμβουλος» (εμείς πάλι γιατί έχουμε τη βεβαιότητα ότι αν υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή θα εκλέγονταν περισσότεροι «φασίστες» δημοτικοί σύμβουλοι;).

Φυσικά, σ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία απάντηση εκ μέρους μας, μιας και ο… σούπερ δημοκράτης κύριος (ή μήπως σύντροφος;) Τσίμας είχε φροντίσει να μην υπάρχει εκπρόσωπος του κινήματός μας στην «πολιτικά ορθή» εκπομπή του.

Δεν πειράζει. Ας κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία χρυσοπληρώνονται από τους καταστροφείς αυτού του τόπου, κι ας μη μας δίνουν βήμα για να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις και πούμε τα μηνύματά μας. Από δω και πέρα, βήμα παντού θα μας δίνει ο ελληνικός λαός!