Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Απομνημονεύματα Γερμανού Καραβαγγέλη (Σκέψεις)


Ο Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης αναμφισβήτητα είναι μια μεγάλη μορφή του Ελληνισμού, την οποία όμως δεν άκουσα ποτέ κανείς να αναφέρει στο σχολείο ή στην τηλεόραση.

Είναι ένας από τους φλογερούς Έλληνες που χρωστάμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Εξαιρετικά μορφωμένος, ακούραστος, ευφυής ,οργανωτικός, καταφερτζής, άφοβος με μια ζωή σα ταινία πρόσφερε τα μέγιστα στον Μακεδονικό αγώνα.
Φυσικά η δράση του δεν ήταν αρεστή σε Τούρκους και Βουλγάρους.
Όμως δεν ήταν αποδεκτός και σε κύκλους της Αθήνας που κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ μες την καλοπέραση της κοσμικής ζωής και το φόβο από την ήττας του 1897…μη θέλοντας να ενοχλήσουν τους νικητές Τούρκους και τους καλά δικτυωμένους σε Ευρώπη και Ρωσία Βουλγάρους.
Τα απομνημονεύματα του είναι ένα σχολείο για τους σημερινούς ιεράρχες και ιδιώτες Έλληνες για το πως μπορούν να ξυπνήσουν, εμπνεύσουν και οργανώσουν το Έθνος, αναγκάζοντας το κράτος να ακολουθήσει τη θέληση του λαού.
Διαβάζοντας τα απομνημονεύματα του Γερμανού Καραβαγγέλη γεμίζω με πίστη ότι και χωρίς τη συνδρομή του επίσημου κράτους μπορούμε ως ιδιώτες να πετύχουμε πράγματα για τον Ελληνισμό και την Πατρίδα και να αναγκάσουμε την πολιτεία έστω εκ των υστέρων να ακολουθήσει.
Σημαντικό ρόλο έχει και η εκκλησία. Παρόλο που βλέπω τις κεφαλές(Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος) να μην είναι πρόθυμες, ρόλο στην προσπάθεια μπορούν να έχουν Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, εφημέριοι…
Προτρέπω τους πάντες να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, αν νοιώσουν κάτι, ας αρχίσουν άμεσα να προσπαθούν …Έστω και αν μόνο ένας Έλληνας απομείνει στον κόσμο, υπάρχει ελπίδα !!!

Μπράβο στις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη !!!( κλικ εδώ)