Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απορώ γιατί κάνουν το Μουντιαλ στη Ν. Αφρική...

Μια χώρα κοντά στο χάος...
Φασαρίες στα γήπεδα, εγκληματικές πράξεις στους δρόμους, κλοπές σε αποστολές....
Ποιός ο λόγος να γίνει εκεί;

Διαβάζω σχετικά με την κλοπή σε βάρος παικτών της Εθνικής

Εκλεψαν χρήματα από Νίνη και Χαριστέα


Δεν γλύτωσε η αποστολή της εθνικής ποδοσφαίρου από τους «ελαφροχέρηδες». Κλάπηκε ποσό 2.800 ευρώ από τα δωμάτια του Σωτήρη Νίνη και του Αγγελου Χαριστέα. Την αποκάλυψη έκανε αρχικά η τοπική εφημερίδα «Mercury» που έκανε λόγο για κλοπή 30.000 ραντ (περίπου 3.000 ευρώ), αλλά πριν λίγο το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε την κλοπή. Δεν έγινε γνωστό ποιο είναι το τρίτο δωμάτιο από το οποίο χάθηκαν χρήματα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε αρχικά η ΕΠΟ και η αστυνομία του Ντέρμπαν, ενώ το ξενοδοχείο καλύπτει την απώλεια επιστρέφοντας το ποσό στην ελληνική αποστολή. Ο λόγος είναι ότι το ξενοδοχείο φέρει την ευθύνη της ασφάλειας των δωματίων και οι υποψίες βαρύνουν το υπαλληλικό προσωπικό. Ετσι, αποφασίστηκε κάθε μέρα οι καθαρίστριες να συνοδεύονται από σεκιούριτι.

Εγινε σύσκεψη του Ελληνα πρόξενου κ. Ζαχαρόπουλου με την αστυνομία, τον Ελληνα αξιωματικό που συνοδεύει την αποστολή (ο οποίος δεν γνώριζε καν το περιστατικό) και μέλη της ΕΠΟ, ενώ είναι εντονότατη η παρουσία της αστυνομίας στο ξενοδοχείο. Ενημερώθηκε επί τόπου και ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα ασφαλείας ο οποίος κατέχει την θέση του Επιθεωρητή της Αστυνομίας της Ν.Αφρικής. Οι δράστες δεν έχουν εντοπισθεί ακόμη.

Ηταν η πρώτη κλοπή σε αποστολή ομάδας στο Μουντιάλ, αν και είχε προηγηθεί την Τετάρτη, εισβολή ληστών στο δωμάτιο όπου διέμεναν δύο Πορτογάλοι και ένας Ισπανός δημοσιογράφος. Στην περίπτωση εκείνη υπήρξε απειλή όπλου και αφαίρεθησαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Η ελληνική αποστολή είχε "απώλεια" χρημάτων και στο Ευρωπαϊκό του 2008 στην Αυστρία, αλλά το θέμα δεν είχε δημοσιοποιηθεί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου