Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ,του Λ. Σκόρδα


Είναι αλήθεια πως τα «Αθλητικά Νέα», ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες είχαν να αντιμετωπίσουν λόγω της ώρας διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Λέσχης Φίλων του Άρη, που έλαβε χώρα προχθές στο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», παρουσίασαν αναλυτικά τα πεπραγμένα της, αφού άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή μας.


Για ό,τι αφορά την ομάδα, τις διαπιστώσεις μας για τις προοπτικές της και το μέλλον της τις εκφράσαμε στο χθεσινό φύλο. Πιστεύουμε ξεκάθαρα πως είναι εγγυημένα, αφού συνεχίζουν να συνυπάρχουν οι παράγοντες που είναι απαραίτητοι.


Τη συστράτευση του κόσμου της ομάδας, όπως απαρέγκλιτα γίνεται τα τελευταία χρόνια, που ήδη ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά και φέτος, με τα διαρκείας να έχουν εντυπωσιακό ρυθμό διάθεσης παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα.


Τη διοίκηση να παρέχει στα μέλη της Λέσχης τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για ασφαλή πορεία στους τομείς που είναι αυτή υπεύθυνη. Στα αγωνιστικά, ενδυνάμωση με αλλαγές και παρεμβάσεις στις οργανωτικές δομές που απέτρεψαν την ομάδα να κάνει το άλμα τη φετινή χρονιά, άσχετο αν θα γίνουν λιγότερο δαπανηρές κινήσεις λόγω της γενικής οικονομικής συγκυρίας. Με θεμέλιο τον Κούπερ και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, η πίστη για επιτυχημένη πορεία είναι διάχυτη σε όλους τους οπαδούς του Άρη.


Για την οικονομική κατάσταση δεν μπορούμε παρά να δηλώνουμε συνταυτισμένοι ως μέσο αλλά και ως Αρειανοί, με τον άνθρωπο που είναι ο πλέον υπεύθυνος για να μας παρουσιάσει την κατάσταση, το όραμα και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Θανάση Αθανασιάδη, αφού καλυφθήκαμε πλήρως από την τοποθέτησή του.


Η διαδικασία που ξεκίνησε την Τετάρτη στο «Βελλίδειο» θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια των εκλογών στις είκοσι μία Ιουνίου για την ανάδειξη του επόμενου Διοικητικού Συμβούλιου.


Τι συμβαίνει όμως και ενώ όλα μοιάζουν ιδανικά, πολλά μέλη, σας διαβεβαιώνω πάρα πολλά μέλη της Λέσχης και μέσα σε αυτά και εγώ, έφυγαν από τη γενική Συνέλευση με μια παράξενη πικρή γεύση στο στόμα.


Ξέρετε, αυτή την αίσθηση πως κάτω από την επιφάνεια κάτι υπάρχει που δε λειτουργεί σωστά και κάποια στιγμή θα προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος. Προς Θεού, δεν αναφέρομαι στην ΠΑΕ, αλλά στην ίδια τη Λέσχη.


Έχω την εντύπωση πως κάποιοι ή έχουν ζαλιστεί από την επιτυχία της επιβολής των απόψεών τους ή δεν μπορούν να διαχειριστούν την αναντίρρητη δύναμη που παρέχει η εξουσία και δε διαβλέπουν τον υφέρποντα κίνδυνο να απομονωθούν από το μεγάλο σύνολο και μαζί με αυτό και να αποδυναμώσουν, ας πούμε ακούσια, για να μην χαρακτηριστούμε εμπαθείς, την ευόδωση της δράσης του μοντέλου.


Δε διέκρινα σε κανένα από τα απερχόμενα μέλη της διοίκησης και υποψήφια στις επικείμενες εκλογές προβληματισμό για τη μείωση του αριθμού των τακτοποιημένων οικονομικά μελών στα επίπεδα της πρώτης χρονιάς.


Είδα σε πολλούς από την «πλειοψηφική» μεριά της αίθουσας πιο πολύ ικανοποίηση για την αποδοχή των προτάσεών για κάποιες αλλαγές, παρά προβληματισμό πως όταν υπήρχαν ενστάσεις για τον τρόπο που ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, αυτές αντιμετωπίστηκαν με αποδοκιμασίες και εντάσεις που προκάλεσαν τις αποχωρήσεις των διαφωνούντων από το χώρο της Συνέλευσης.


Αντί να συνθέτουμε διαχωρίζουμε και μάλιστα την επόμενη μέρα οι «με το νου τους νικητές» επιτίθεντο με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους στους λίγους που τολμούν να εκφέρουν διαφορετική γνώμη, άσχετα αν είναι λάθος ή σωστή και στοχοποίησαν ως υποβολιμαία την κάθε διαφορετική άποψη.


Δε γίνεται ενιαίος ο Άρης με την ενοποίηση των απόψεων και την απάλειψη των διαφορών, αλλά πρέπει να είναι ενιαίος στη συναίσθηση που έχουμε για το Σύλλογο. Δε δικαιούται κανείς να θεωρεί εαυτόν ως τον περιούσιο και να διαλαλεί πως οι «άλλοι» δεν έχουν το δικαίωμα να ασχολούνται με τον Άρη.


Αυτή η άποψη είναι επικίνδυνη για το μέλλον της Λέσχης. Θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε και πιο πολύ αυτοί που θα είναι επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να διοικήσουν και να ενδυναμώσουν τη Λέσχη, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών και τη συνειδητοποίησή τους.


Η συνέχεια στην «Απονεύρωση» στις δυόμιση, στον 98,7.


skordas@athlitikanea.gr