Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ευχαριστούμε κ. Γκρούεφσκι

Ευτυχώς, και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρού-εφσκι δεν αποδέχεται τις ονομασίες «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», οι οποίες ουσιαστικά υιοθετούν πλήρως την Σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος και θεσμοθετούν Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
Όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε ντροπή για τον εξευτελισμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου να παρακαλεί τον κ. Ν. Γκρούεφσκι, στις πέντε μέχρι τώρα κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους μέσα σε επτά μήνες, να αποδεχθεί μία ονομασία εις βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων και αυτός, όχι μόνον να μην την αποδέχεται αλλά, να απαιτεί περισσότερες υποχωρήσεις.
Μας προκαλεί τρόμο η σκέψη να βρεθεί κάποιος συνετός Σκοπιανός πρωθυπουργός και να συμφωνήσει σε κάποια από τις ευνοϊκότατες για τους Σκοπιανούς και κάκιστες για τους Έλληνες ονομασίες που κυκλοφορούν. Οι συγκεκριμένοι ενδοτικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν, όπως στο σχέδιο Ανάν, να μας πείσουν ότι η τεράστια ήττα μας είναι προς το συμφέρον μας!!!
Όλοι γνωρίζουμε, εντός και εκτός Ελλάδος, ακόμα και οι Σκοπιανοί, πολύ δε περισσότερο εμείς οι Μακεδόνες, ότι η σωστότερη και δικαιότερη ονομασία για το γειτονικό πολυεθνικό κράτος είναι «Κεντροβαλκανική Δημοκρατία» ή «Δημοκρατία του Βαρδάρη» και ότι θα το δεχθούν και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί όταν καταλάβουν ότι οι ενδοτικοί Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι δεν μπορούν να πείσουν τους Έλληνες.

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον
«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό
Δωδεκανήσου 16, 582 00 Έδεσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου