Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Eξαιρετική εκδήλωση «Ίων Δραγούμης» στη Θεσσαλονίκη



Ο Περίεργος ήταν εκεί...

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» την 1η Μαρτίου 2010 με θέμα:

«Η Μακεδονία των Αγώνων: Από τον Αλέξανδρο το Μέγα στον Παύλο Μελά».

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη και με μουσικό υπόβαθρο τα ελληνικά τραγούδια της Μακεδονίας παιγμένα σε πιάνο, παρουσιάστηκε το καινούργιο βιβλίο του Καθηγητή Χρίστου Γούδη : «Η Αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο γνωστός συγγραφέας και Θεσσαλονικιός εκδότης Παντελής Γιαννουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης και ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χρήστου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε κινηματογραφικό υλικό σχετικό με τον Αλέξανδρο το Μέγα, με μουσική επένδυση Βαγγέλη Παπαθανασίου, και διαβάστηκε ποίημα του Χρίστου Γούδη για τον Αλέξανδρο με τίτλο: «Παιδός η βασιλεία». Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφoς - συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η εκπαιδευτικός Τάνια Κυριακίδη, ο νομικός Αλέξανδρος - Δημήτριος Μιχάκης και ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη, φιλόλογος - συγγραφέας Αλέξανδρος Μήτσιου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο, που τραγουδήθηκε με ιδιαίτερο εθνικό παλμό από το πολυπληθές κοινό, συνοδεία πιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου