Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Από τη αρχή του έτους, σκόπιμα, ο περίεργος δεν ήθελε να ακούσει ούτε ίχνος ειδήσεων για τα ¨καλλιτεχνικά¨ της πόλης.
Η μιζέρια, η ίντριγκα, ο ερασιτεχνισμός, ο Βλάχο-ελιτισμός, ο παραγοντισμός των κρατικοδίαιτων φορέων, σε οδηγεί απλά σε μια άρνηση ενασχόλησης(ακόμα και στο επίπεδο κουβέντας) με τα όποια δρώμενα .
Χωρίς κανένα σχόλιο ο περίεργος παραθέτει την είδηση, από το kathimerini.gr, για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΜΜΘ

Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο μαέστρος Νίκος Αθηναίος.

Ο Νίκος Αθηναίος κατείχε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή επί δέκα συνεχή χρόνια (από την έναρξη λειτουργίας του Μεγάρου).

Η παραίτηση του κ. Αθηναίου υποβλήθηκε μετά την απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) να διακόψει επ' αόριστο τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και να μη σχεδιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την ερχόμενη καλλιτεχνική περίοδο λόγω οικονομικών δυσχερειών.

«Θεώρησα έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου ελλείψει, πλέον, αντικειμένου διαχείρισης», δήλωσε ο Νίκος Αθηναίος.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΟΜΜΘ θα συνεχισθεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο, ενώ το κτίριο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα φιλοξενεί μόνο καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις όχι όμως και δικές του μουσικές παραγωγές.

Από της ιδρύσεώς του (τον Ιανουάριο του 2000) η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης επιχορηγούνταν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 2009 η επιχορήγηση ήταν περί τα 3.000.000 ευρώ, για το 2010 όμως και λόγω των ευρύτερων οικονομικών προβλημάτων, δεν έχει κατατεθεί ούτε καν η πρώτη δόση της επιχορήγησης με αποτέλεσμα τη δυσκολία σχεδιασμού προγράμματος και τελικά τη διακοπή των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Μεγάρου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου