Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η πατρίδα μας, του Γιάννη Κουριαννίδη

«Συγκινούμαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός «μας» Γ.Παπανδρέου, «όταν με πλησιάζουν απλοί άνθρωποι στον δρόμο και μου λένε ότι είναι πρόθυμοι να τους κρατηθούν χρήματα από τον μισθό τους για την πατρίδα!» Για την πατρίδα... Τελικά, πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσουμε στο ερώτημα «Τι είναι η πατρίδα μας;» Και πρέπει βεβαίως να απαντήσουμε με τον ελληνικό τρόπο και όχι όπως το απάντησαν οι κυρίες Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα στο ομότιτλο βιβλίο τους.

Γιατί, αν περιμένουμε να νοηματοδοτήσουν την ιερή αυτή έννοια άνθρωποι που δεν πιστεύουν σ’ αυτήν, τότε αλίμονό μας. Και δυστυχώς, εδώ και χρόνια, παρακολουθούμε απαθείς να συμβαίνει ακριβώς αυτό. Ανθρωπάκια που, κακή τη τύχη, τους παραδόθηκε η διαχείριση της μοίρας αυτής της χώρας, απάτριδες διεθνιστές και εχθροί κάθε εθνικής ιδέας και αξίας, φθάνουν στο σημείο να μας διδάσκουν ... πατριωτισμό!

Βεβαίως, «πατριωτισμός» γι’ αυτούς δεν είναι τίποτε άλλο από την τυφλή υποταγή στο πολίτευμα, το διεφθαρμένο δηλαδή αυτό σύστημα εξουσίας, που έχουν το θράσος να το ονομάζουν ... Δημοκρατία! Το καθεστώς αυτό της διαπλοκής, που έχουν δημιουργήσει, ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας.

Αυτοί που έκλεψαν και εξανέμισαν τον μόχθο του ελληνικού λαού, φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα μας.

Αυτοί που οδήγησαν στην πλήρη ανυποληψία τον λαό μας, που τον κατάντησαν περίγελο όλου του κόσμου και απαξίωσαν την ιστορία και τον πολιτισμό μας, φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα μας.

Αυτοί που διακυβεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και που ανέχονται να μας απειλούν γυφτοσκοπιανοί και Τουρκαλβανοί, φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα μας.

Αυτοί που εξανέμισαν τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και μας οδήγησαν κοινωνικά και εργασιακά δεκαετίες πίσω, φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα μας.

Αυτοί που καταστρέφουν το ελληνικό έθνος και την έννοια της εθνικής κοινότητας, που καταργούν την έννοια της κρατικής οντότητας και παραδίδουν στις μέλλουσες γενιές κοινότητες και περιφέρειες, φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα μας.

Αυτοί που ξεκίνησαν ήδη τον πόλεμο και φυλακίζουν και τιμωρούν όσους εναντιώνονται στα σχέδιά τους, φυσικά και δεν έχουν καμμία σχέση με την πατρίδα μας.

Δεν είναι αυτοί η πατρίδα μας! Πατρίδα μας είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, η γλώσσα μας, η κληρονομιά μας, η ταυτότητά μας, οι εθνικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις. Είναι η γειτονιά μας, η αίσθηση του όμαιμου και της αδελφοσύνης, η κοινωνική συμμαχία των τάξεων, η συμπόρευση όλων των Ελλήνων για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Αυτό το αύριο δεν μπορούν να το εγγυηθούν αυτοί που κατέστρεψαν το χθες και αλώνουν το σήμερα. Αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε μόνον εμείς! Και αυτός είναι ο δικαιολογημένος φόβος τους. Γιατί ξέρουν ότι η ώρα της τιμωρίας τους πλησιάζει!

Το διάβασα στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου