Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Στέλνουμε όλοι επιστολές διαμαρτυρίας στην Εθνική Τράπεζα για τη χορηγία της στο ντοκιμαντέρ του σκάι 1821


Επειδή ακούω ότι σχεδιάζουν να γυρίσουν ανάλογα ντοκιμαντέρ και για άλλες περιόδους της ιστορίας μας, ως Έλληνες πρέπει να κάνουμε το ελάχιστο καθήκον μας. Αν δε το κάνουμε είναι σίγουρο ότι θα δούμε οπτικοποιημένο τον ¨συνωστισμό της κυρίας Ρεπούση¨ στη Σμύρνη.
Για να μην τρέχουμε λοιπόν τότε, στέλνουμε σήμερα μια ευγενική επιστολή, στην Εθνική Τράπεζα πόυ είναι χορηγός του ντοκιμαντέρ !!!
Η παρακάτω έχει είδη σταλεί από μπλόγκερ αν θέλετε μπορείτε
να τη στείλετε αυτούσια ή να κάνετε μια παραλλαγή της.


Προς κάθε υπεύθυνο στέλεχος Εθνικής Τράπεζας
Θα ήθελα να σας εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για την χορηγία σας στο ντοκιμαντέρ 1821 του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.
Δε θα ήθελα σε καμιά περίπτωση την Εθνική Τράπεζα σε ρόλο λογοκριτή. Θα περίμενα όμως να θέσει ως προϋπόθεση να υπάρχει και η Ελληνική οπτική της Επαναστάσεως. Στο πρώτο ειδικά επεισόδιο είδαμε μια Νέο-οθωμανική θεώρηση της ιστορίας χωρίς Ελληνικό αντίλογο, με αποτέλεσμα πολλές αντιδράσεις του απλού κόσμου αλλά και ειδικών επί του θέματος (αν θέλετε μπορώ να σας αποστείλω την σχετική αρθρογραφία).
Επίσης νομίζω ότι πληγώνει την εικόνα της Εθνικής ως χορηγού, η παράλληλη άτυπη προσπάθεια διαφήμισης στο διαδίκτυο, από συντελεστή της σειράς, με μέσα που δεν αρμόζουν σε ένα σοβαρό εγχείρημα, αποσκοπώντας μόνο στον «ντόρο»(περίπτωση του συγγραφέα-παρουσιαστή κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου).
Δεδομένου ότι η Εθνική μέχρι στιγμής, χωρίς να το θέλει, έχει εκτεθεί καλό θα ήταν να κάνει κάποιες κινήσεις για να αποκαταστήσει την εικόνα της στην πλειοψηφία το Ελληνικού λαού.
Πρώτη κίνηση θα ήταν μια ανακοίνωση, της Εθνική Τράπεζας, ότι δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο και τις απόψεις που αναπτύσσονται, τόσο στο ίδιο το έργο όσο και στην παράλληλη άτυπη διαφημιστική καμπάνια κυρίως στο διαδίκτυο.
Επίσης θα πρότεινα μια χορηγία για ανάλογο ντοκιμαντέρ στην κρατική τηλεόραση με συμμετοχή Ακαδημαϊκών ή τη χρηματοδότηση πραγματικά επιστημονικών και εκλαϊκευμένων εκδόσεων πάνω στο θέμα του 1821.
Το δεδομένο είναι ότι αν υπάρχει θέληση για επανόρθωση υπάρχουν τρόποι.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και είμαι σίγουρος ότι η Εθνική δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους Έλληνες πελάτες που την στηρίζουν τόσα χρόνια.

Φυσικά δεν ξεχνάμε την υπογραφή μας κάτω από το κείμενο!!!
Το email που βρήκα είναι customer.service@nbg.gr