Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Νέα ¨δεδομένα¨ για το θάνατο του Χίτλερ (2)

Σήμερα διαβάσαμε σε συνέχεια παλιάς δημοσίευσης:

Ο διευθυντής του αρχείου της ρωσικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (FSB) επέμεινε σήμερα ότι η υπηρεσία έχει στην κατοχή της τα λείψανα του Αδόλφου Χίτλερ, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των Αμερικανών για το αντίθετο.
Σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestiya ο Βασίλι Κριστοφόροφ αντέκρουσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας, που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο από τους αμερικανούς επιστήμονες Νικ Μπελαντόνι και Λίντα Στράουσμποου, σύμφωνα με την οποία το DNA από τα λείψανα ήταν "χωρίς αμφιβολία γυναικείο".
"Αυτοί οι επιστήμονες δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή μαζί μας", δήλωσε ο Κριστοφόροφ προσθέτοντας "με τι θα μπορούσαν να έχουν συγκρίνει το DNA"; Τα λείψανα του Χίτλερ βρίσκονται μόνο στη Μόσχα, επεσήμανε.
Εκτός από την γνάθο και ένα μέρος του κρανίου του Χίτλερ με μία σφαίρα σφηνωμένη πάνω του, που μεταφέρθηκαν στην Μόσχα το 1948, το αρχείο της FSB έχει στην κατοχή του το ματωμένο κομμάτι του καναπέ πάνω στον οποίο ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945, ανέφερε ο Κριστοφόροφ.
Ο Κριστοφόροφ επιβεβαίωσε ότι τα πτώματα του Χίτλερ, της Εύας Μπράουν, του Γκέμπελς, της συζύγου του και των έξι παιδιών του αποτεφρώθηκαν το 1970 και οι στάχτες τους πετάχτηκαν σε ένα ποτάμι.
"Αυτή ήταν μάλλον μία καλή λύση.
Διαφορετικά ο τόπος ταφής τους θα γινόταν μέρος προσκυνήματος για τους φασίστες που υπάρχουν παντού, δυστυχώς και στην Ρωσία", επεσήμανε ο Κριστοφόροφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου