Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Νέο Patria



Από το editorial του περιοδικού
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το τεύχος του περιοδικού που κρατάτε στα χέρια σας. Το θεωρώ ένα από τα ποιοτικότερα τεύχη που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής σαν ομάδα. Η θεματική αυτού του τεύχους, ο "πόλεμος των πολιτισμών" θεωρώ ότι είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ καθώς αναδεικνύει όχι μόνο την επιφανειακή του μορφή, αλλά πάει σε πολύ βαθύτερο επίπεδο. Τα κείμενα με τα οποία προσεγγίζεται αυτό το θέμα είναι πολύ καλοδουλεμένα και πιστεύω ότι πετυχαίνουν αυτό ακριβώς που θέλαμε, όταν το θέταμε ως θεματική αυτού του τεύχους.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ένα ακόμη ζήτημα, που θεωρώ πολύ σημαντικό. Το Patria εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια με σκοπό να φέρει σε επαφή τους Έλληνες πατριώτες με σύγχρονους διανοητές του πατριωτικού χώρου από http://www.blogger.com/img/blank.gifόλο τον κόσμο. Αυτό συνεχίζεται και σε αυτό το τεύχος, με κείμενα τόσο του Alain De Benoist - σύγχρονα κείμενά του και όχι της δεκαετίας του '70 - όσο και του Ρώσσου Oleg Platonov. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε κείμενα που έχουν από αυτό εδώ το βήμα δημοσιευτεί των Sunic, Trifkovic, Μac Donald, Faye και αρκετών άλλων, που σήμερα είναι η αιχμή του δόρατος της πατριωτικής διανόησης.
Θεωρούμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πατριωτικής πολιτικής σκέψης στην χώρα μας, είναι η αποκοπή της τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια από τα κοντινά σε αυτήν πολιτικά ρεύματα του εξωτερικού και το αναμάσημα παλαιότερων διανοούμενων.
Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι πρόκειται περί επένδυσης. Φέρνοντας τους Έλληνες σε επαφή με αυτού του είδους τις πολιτικές σκέψεις, ελπίζουμε για μια επανεκκίνηση της ελληνικής πολιτικής σκέψης. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους ξενομανία. Απλά πιστεύω ότι αυτό θα λειτουργήσει σαν "μίζα" προκειμένου να "πάρουμε" επιτέλους "εμπρός".
Πηγή