Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Eντατικοποίηση των ελέγχων στα «κινεζικά» καταστήματα ζητούν εκπρόσωποι επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων


Το Σάββατο, το μεσημέρι έκανα μια βόλτα στην Τσιμισκή, πραγματικά με έπιασε η ψυχή μου. Από τη μια πλευρά του πεζοδρομίου η κανονική αγορά και από την άλλη στρωμένα σεντόνια όπου αφρικανική μαφία της ¨μαιμούς¨ και του παραεμπορίου πουλούσε χωρίς κανένα πρόβλημα τα προιντα της !!!! Πως θα ζήσει ο Έλληνας έμπορος; Που είναι οι αστυνομικές αρχές; Που είναι οι δημοτικές αρχές; Σήμερα διαβάζω

Ποσόστωση στις εισαγωγές και εντατικοποίηση των ελέγχων στα λεγόμενα «κινεζικά» καταστήματα ζητούν εκπρόσωποι επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων, που συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν «την παντελή απουσία κρατικών ελέγχων» και αποφάσισαν ομόφωνα «να προχωρήσουν σε δραστικές ενέργειες για την περιφρούρηση του ίσου ανταγωνισμού», ενώ τόνισαν πως «είναι αποφασισμένοι να φέρουν το θέμα μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διεκδικήσουν όρους υγιούς ανταγωνισμού».

«Εάν δεν παρθούν αυστηρά μέτρα, σε πέντε χρόνια δεν θα υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άρα ούτε και φορείς εκπροσώπησής τους» επισήμαναν. «Δεν είμαστε ρατσιστές, ζητάμε όμως ανταγωνισμό με ίσους όρους και ας κάνουν οι καταναλωτές τις επιλογές τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης.

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα εισαγόμενα προϊόντα και κυρίως τα κινέζικα που έχει αποδειχθεί ότι είναι αμφιβόλου ποιότητας, απομιμήσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Χρειάζεται συντονισμός δράσης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Οι συμμετέχοντες πρότειναν επαναφορά της ποσόστωσης στις εισαγωγές αγαθών από τρίτες χώρες, αυστηρότερους ελέγχους της γνησιότητας των προϊόντων, την επιβολή δασμών ανάλογων με αυτούς που επιβάλλονται όταν εισάγονται προϊόντα στην Κίνα, αύξηση των ελέγχων της αστυνομίας στο παρεμπόριο, και έρευνα και καταγραφή των «κινεζικών» καταστημάτων στις ανά τόπους περιφέρειες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου