Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πάει στην Ιταλία


Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, έχοντας εγγράψει στο ενεργητικό της δύο ιστορικές εμφανίσεις στο εξωτερικό (στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, το Δεκέμβριο του 2007, και στο περίφημο Smetana Hall της Πράγας τον Απρίλιο του 2009), ετοιμάζεται για δύο νέες συναυλίες εκτός συνόρων, αυτή τη φορά στην Ιταλία.

Τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου και την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 η ΚΟΘ θα εμφανιστεί στο Θέατρο Μαντσόνι στην Πιστόια και στο Θέατρο Βέρντι στη Φλωρεντία, αντίστοιχα. Συνοδοιπόρος στο μουσικό ταξίδι της στην Ιταλία θα είναι ο θρύλος του πιάνου Aλντο Τσικολίνι. Και στις δύο συναυλίες την ΚΟΘ θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης.

Καλλιτέχνης οικουμενικής εμβέλειας, ο Αλντο Τσικολίνι, 83 ετών σήμερα, έχει μοιραστεί με την ΚΟΘ υπέροχες μουσικές αποδράσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ η σύμπραξή τους έχει αποτυπωθεί σε ψηφιακό δίσκο (συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ), με την ηχογράφηση των Κοντσέρτων αρ. 3 και 4 του Μπετόβεν (θα κυκλοφορήσει σύντομα).

Η ΚΟΘ θα παρουσιάσει στο κοινό της Ιταλίας τρία έργα που αποτελούν σημείο αναφοράς του επιπέδου της. Πρόκειται για το Πρελούδιο από την όπερα Κλυταιμνήστρα του Ιλντεμπράντο Πιτσέτι, το εμβληματικό 2ο Κοντσέρτο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με «ξεναγό» τον Τσικολίνι και τη 2η Συμφωνία του Ραχμάνινοφ, μία από τις ομορφότερες ρομαντικές του Ρώσου συνθέτη.

Οι εμφανίσεις της ΚΟΘ στο εξωτερικό προβλέπεται να συνεχιστούν και στο απώτερο μέλλον, με πρώτο επόμενο σταθμό το Βερολίνο και το περίφημο Berlin Konzerthaus, στις 21 Απριλίου 2010, με τη σύμπραξη του διεθνούς φήμης πιανίστα Κυπριανού Κατσαρή.

Newsroom ΔΟΛ

Την ορχήστρα θα συνοδεύσει και εκδρομή του πραγματικα δραστήριου Συλλόγου των Φίλων της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου