Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Μαιμουδισμοί...μια επιστολή στην εφημερίδα ¨Τα Νέα της Τέχνης¨

Στην εφημερίδα τα ¨Νέα της Τέχνης¨ διάβασα μια επιστολή-αρθρο με τίτλο¨ΜΑΙΜΟΥΔΙΣΜΟΙ¨ από έναν κύριο Άγγελο, σχετικά με την εξέλιξη της τέχνης και την απομάκρυνση της από σταθερες αξίες και τη σχέση αυτού με την όλη πορεία του κόσμου γύρω μας.

Κατά το συντάκτη η σκέψη και η τέχνη, που σε κάθε πολιτισμό έχουν τον πρωταρχικό λόγο, έχουν εγκλωβιστεί στις πνευματικές αδυναμίες της εποχής μας.

Όπως λοιπόν ο σημερινός άνθρωπός διασκεδάζει ή αδιαφορεί με την σταδιακή καταστροφή του πλανήτη έτσι και η λεγόμενη πρωτοπορία της τέχνης διασκεδάζει και ζει από την καταστροφή και διακωμώδηση αξιών.

Η σύγχρονη τέχνη όμως θα έπρεπε να είναι στον αντίποδα αυτής της πορείας του πολιτισμού μας και όχι συνοδηπόρος...

Σταχυολογώ από το άρθρο:

-Ο Andrei Tarkovsky είχε πει ¨Βαδίζουμε σε μια εποχή όπου σιγά σιγά εξαφανίζεται κάθε πνευματικότητα, λόγω της επικράτησης εσφαλμένω αντιλήψεων για τη ζωή¨

-Κάποιος κονσερβοποίησε τα σκατά του και οι φιλότεχνοι τα <<θαυμάζουν>>σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Ήρθε πλέον η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στην εποχή των τσαρλατάνων γιατί αρκετά τους ανεχτήκαμε.

-Και από όταν την θέση της αντίστασης, οι άνθρωποι του πνεύματος απουσιάζουν, από την άλλη μεριά οι άλλοι κάνουν ότι θέλουν.

Η επιστολή-άρθρο υπάρχει στο τέυχος που κυκλοφορεί και καλό είναι να διαβαστεί για προβληματισμό τόσο για τις επόμενες ημέρες της τέχνης αλλά και κόσμου ολόκληρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου