Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Μπουτάρης οι έμποροι, οι ταμπέλες και τα σεντόνια


Από το τρομακτικό

Έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες η εφαρμογή του νόμου (Ν.2946/01) περί διαφημιστικών πινακίδων των καταστημάτων...
Όλοι στην αρχή νομίζαμε πως πρόκειται για τις κάθετες προς τον δρόμο πινακίδες και λέμε «οκ, αφού είναι για την ομορφιά της πόλης μας θα το δεχτούμε». Αλλά πέσαμε έξω. Ο νόμος απαγορεύει και πάσης φύσεως διαφημιστικά αυτοκόλλητα στις πλαϊνές κολόνες του καταστήματος σου γιατί θεωρείται παράνομη προβολή διαφημιστικού υλικού. Επίσης απαγορεύει τα αυτοκόλλητα στα τζάμια … και άκουσον άκουσον τον λόγο…. Γιατί δεν επιτρέπουν τα αυτοκόλλητα να περάσει εντός του καταστήματος ο απαραίτητος φυσικός φωτισμός. ΡΕΕΕ… ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ???? Δήμαρχε Μπουτάρη θες να μας τρελάνεις.
Το πρώτο που θέλω να ρωτήσω…. Αυτός ο νόμος υπάρχει από το 2001. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τον εφαρμόσεις? Τώρα που κλείνουν τα καταστήματα το ένα πίσω από το άλλο? Τώρα που ο εμπορικός κόσμος της πόλης περνάει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του?
Όλη η πόλη είναι ένα απέραντο παζάρι παραεμπορίου από λαθρομετανάστες. Αυτό δεν σε πειράζει? Αλλά τι να λέμε… όπως είπες και εσύ σε συνέντευξή σου στον Παπαχελά « οι καημένοι οι λαθρομετανάστες πάνε για να βγάλουν ένα μεροκάματο».
Εμάς μας ρωτάς αν μπορούμε να βγάλουμε το μεροκάματό μας? Μας ρωτάς αν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας???
Οι πινακίδες των καταστημάτων ασχημαίνουν την πόλη μας? Τα σεντόνια των παρεμπόρων τι είναι? Εικαστική πινελιά στην πόλη? Τα σκουπίδια? Η πόλη είναι πιο βρώμικη από ποτέ.
Αν και δεν σε ψήφισα Μπουτάρη είχα μια ελπίδα ότι μπορεί να είσαι υπερβατικός, να είσαι μια νέα νότα στην δημοτική αρχή. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ!

Αναγνώστης