Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το νέο ανέκδοτο: ασφαλής πόλη η Κωνσταντινούπολη !!

Μπορεί να μη σε νοιάζει τίποτα από αυτά που πρεσβεύει το κράτος της Τουρκίας...
Μπορεί να μην σε ενοχλεί ότι κατέχουν τη μισή Κύπρο...
Ότι μας απειλούν με πόλεμο στο Αιγαίο...
Ότι κάνοντας τουρισμό εκεί ενισχύεις τον βασικό σου ανταγωνιστή στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία...
Ότι είναι ένα κράτος που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Αξίζει όμως να χάσεις τη ζωή σου για ένα οικονομικό τριήμερο με φθηνά ψώνια ;
Διαβάζω στο in.gr
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, σε επίθεση αυτοκτονίας την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:30 και στόχος ήταν μίνιμπας της αστυνομίας.

Οι δέκα από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει σε μίνιμπας των τουρκικών ΜΑΤ που βρίσκοταν στην πλατεία και τελικά πυροδότησε τη βόμβα έξω από το όχημα, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
H αστυνομία απέκλεισε την πλατεία και ολόκληρο το κέντρο της Κωνσταντινούπολης την ώρα που κάποιοι τραυματίες μεταφέρονταν στα νοσοκομεία ή και έλαβαν επί τόπου βοήθεια από ιατρικό προσωπικό.

Η πόλη, όπως δήλωσε ο νομάρχης Κωνταντινούπολης, τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς για την Κυριακή είχαν αναβληθεί, λόγω κακοκαιρίας, οι εορτασμοί της τουρικής εθνικής εορτής της 29ης Οκτωβρίου.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την επίθεση ευθύνονται οι Κούρδοι αυτονομιστές, σημειώνοντας ότι την Κυριακή έληγε η μονομερής εκεχειρία που είχε κηρύξει το ΡΚΚ.

Στην Κωνσταντινούπολη έχουν σημειωθεί αρκετές βομβιστικές επιθέσεις για τις οποίες ευθυνόταν το ΡΚΚ, όμως οι πιθανοί δράστες είναι πολλοί: Πίσω την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση το 2003 ήταν η Αλ-Κάιντα ενώ άλλες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη έχουν αποδοθεί σε αριστερές οργανώσεις όπως το DHKP-C.