Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η επική ιστορία της Ξεχασμένης Λεγεώνας συνεχίζεται...


Είχα διαβάσει το πρώτο μέρος πέρσι το καλοκαίρι....

Ο ασημένιος αετός


Ben Kane

μετάφραση: Θανάσης Βέμπος

Anubis, 2010

Η επική ιστορία της Ξεχασμένης Λεγεώνας συνεχίζεται...
Μικρά Ασία, 53 π.Χ.

Ήρθαν αντιμέτωποι με τρομερές δυσκολίες στα πέρατα του γνωστού κόσμου... και ηττήθηκαν. Δέκα χιλιάδες Ρωμαίοι λεγεωνάριοι είναι ό,τι απόμεινε από τον κάποτε πανίσχυρο στρατό του Κράσσου, αιχμάλωτοι τώρα των Πάρθων στα βάθη της Μαργιανής.

Ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις φίλοι, ο Γαλάτης Βρέννος, ο Ετρούσκος οιωνοσκόπος Ταρκύνιος και ο Ρωμύλος, νόθος γιος ενός Ρωμαίου αριστοκράτη. Με τα δεσμά της φιλίας και το μίσος τους εναντίον της Ρώμης να τους ενώνει, βιώνουν τρομερές δοκιμασίες και κακουχίες, χωρίς όμως να σταματούν στιγμή να ονειρεύονται την ελευθερία και την επιστροφή στην πατρίδα. Μα όπως γνωρίζει καλά ο οιωνοσκόπος, στην τρομερή μάχη που τους περιμένει στα βάθη της Μικράς Ασίας, μόνο δύο από αυτούς είναι γραφτό να επιζήσουν...

Στο μεταξύ, η δίδυμη αδελφή του Ρωμύλου, η Φαβιόλα, έχει αποκτήσει επικίνδυνους εχθρούς λόγω της σχέσης της με τον Βρούτο. Κυνηγημένη από τον Σκαιβόλα, έναν μοχθηρό κυνηγό σκλάβων στην υπηρεσία των πολιτικών αντιπάλων του Καίσαρα, θα πρέπει να διαφύγει από μία Ρώμη που έχει βυθιστεί στο χάος και την αναρχία και να ξεκινήσει ένα τρομακτικό ταξίδι για να βρει τον Βρούτο, που πολεμά στη Γαλατία, προκειμένου να σώσει την ίδια της τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου