Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Γιατί έβαλαν στο στόχαστρό τους την Αγροτική Τράπεζα;

Μόλις λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της προτάσεως Σάλα, η οποία αποτελούσε ένα τεράστιο σκάνδαλο, ήλθαν οι ελεγκτές των τραπεζών να μας πούνε ότι η Αγροτική Τράπεζα είναι η μόνη προβληματική τράπεζα της Ελλάδος!!! Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε πέρασαν τα αυστηρά τεστ κοπώσεως οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, με μόνη εξαίρεση την Αγροτική, η οποία για τον λόγο αυτό θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εμφανίζει κεφαλαιακό έλλειμμα 246 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, καθώς, όπως είπε, «τα τεστ διαμορφώθηκαν κάτω από ακραίες υποθέσεις, οι οποίες δεν είναι πολύ πιθανό να επαληθευτούν στην πράξη και προσέθεσε ότι το Δημόσιο θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ».

Επί της ουσίας, μετά την εξέλιξη αυτή, ο δρόμος για την λεηλασία της Αγροτικής Τράπεζας από την «ιδιωτική» πρωτοβουλία άνοιξε διάπλατα.

Γιατί την Αγροτική; Γιατί στην Αγροτική είναι υποθηκευμένη από τους Έλληνες αγρότες σχεδόν η μισή χώρα. Έτσι λοιπόν, με τον τρόπο αυτό, η «ιδιωτική» πρωτοβουλία, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από πολυεθνικά κεφάλαια, θα πάρει στον έλεγχό της την μισή Ελλάδα!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου