Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Υπόθεση Ρομάν Πολάνσκι...

Ο περίεργος παρακολουθεί την υπόθεση Ρομάν Πολάνσκι...
Λογικά θα έπρεπε να έχει δικαστεί χρόνια πριν, σήμερα όλα απλά τον οφελούν...
Ντόρος να γίνεται!!!!

Ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι «αρνήθηκε το αίτημα για έκδοσή του που έχουν υποβάλλει εναντίον του οι ΗΠΑ» μετά τη σύλληψή του στην Ελβετία, αναφέρει σήμερα ο δικηγόρος του Ερβέ Τεμίμ σε ανακοίνωση Τύπου.

«Έχει διάθεση να παλέψει και είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο δικηγόρος του Πολάνσκι σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του είναι έκπληκτος από τη σύλληψή του καθώς είχε πάει στην Ελβετία ως επισκέπτης.

«Έχουμε ξεκινήσει ζητώντας την απελευθέρωσή του, που θα πρέπει να γίνει σήμερα», δήλωσε ο Τεμίμ. «Δεν υπάρχει κανένας νομικός λόγος, ούτε εξετάζοντας τα γεγονότα, ούτε τους όρους της δικαιοσύνης, για να παραμείνει ο Ρομάν Πολάνσκι έστω και μία ημέρα στη φυλακή».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, δήλωσε ότι έστειλε, σε συνεργασία με τον πολωνό ομόλογό του, επιστολή στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ζητώντας της την απελευθέρωση του Πολάνσκι.

Ο Κουσνέρ επέκρινε «τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η δικαιοσύνη» στο θέμα του Πολάνσκι. «Δεν κατηγορούμε τη διεθνή δικαιοσύνη, αλλά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε», σχολίασε. Ο Κουσνέρ έκανε γνωστό ήδη από χθες, Κυριακή, ότι το Παρίσι θα επιθυμούσε «να βρεθεί μια ευνοϊκή διέξοδος σε αυτό το θέμα».

Ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες την έκδοση του Ρομάν Πολάνσκι

Ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Ζυρίχη, Ζαν-Λικ Φορέ-Τουρνέ επισκέφθηκε σήμερα το βράδυ τον Γαλλοπολωνό σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι στην ελβετική φυλακή όπου κρατείται και διαπίστωσε ότι «του φέρονται καλά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο κ. Ρομάν Πολάνσκι τυγχάνει καλής μεταχείρισης. Εξέφρασε ικανοποίηση προς τους πολλούς ανθρώπους που τον υποστήριξαν τόσο στον Τύπο όσο και στην κοινή γνώμη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 76χρονος Πολάνσκι, που καταζητείται από την αμερικανική δικαιοσύνη για «παράνομες σεξουαλικές σχέσεις» με μια 13χρονη, το 1977, συνελήφθη στη Ζυρίχη όπου πήγε για να παραλάβει ένα κινηματογραφικό βραβείο προς τιμή του από το κινηματογραφικό φεστιβάλ της ελβετικής αυτής πόλης.

Νεότερες πληροφορίες από της ΗΠΑ αναφέρουν ότι από το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να ζητηθεί από τις ελβετικές αρχές η έκδοση του κ. Πολάνσκι για να δικαστεί λόγω της παλαιάς υπόθεσης με την 13χρονη, η οποία ήδη από χθες είναι 45 χρόνων. Σήμερα, ζήτησε να σταματήσει η δίωξή του γιατί «είναι μια υπόθεση που πέρασε και τελείωσε εδώ και πολλά χρόνια».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου